sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Toinen viikko: puheluita ja bogside-infoa

Toinen viikko lähti käyntiin Maanantai aamuna herätyskellon äänin noin kahdeksan maissa. Lähdimme molemmat töihin. Minun päivääni kuului enimmäkseen asiakasmäärien kirjausta arkistoihin menneiltä vuosilta, ja sain soittaa ensimmäisen puheluni pyytäen esitteitä yhdestä museosta. Ohjaajani laittoi minut myös vastaamaan turisti keskukseen tulevaan puheluun, sillä hän halusi kuulla miten siitä selviydyn. Meni kuulemma hyvin, ja että hänellä ei ole mitään ongelmaa antaa minun vastailla puhelimeen jatkossakin. Iltapäivällä ohjaajani vei minut, Fredrikin, yhden toisen vaihto-oppilaan ja pari hänen omaa ystäväänsä kiertokävelylle bogsideen, jossa myös meidän asumuksemme sijaitsee. Kiertue sisälsi tietoa Bloody sundaysta joka tapahtui 1970-luvulla ja seinämaalauksista jotka on tehty kuvaamaan sen ajan tapahtumia. Kiertueen jälkeen tulimme bed&breakfastiin syömään muiden kanssa, ja ruoaksi valikoitui perinteinen irlantilainen lihapadan tapainen ruoka. Ruokaa oli noin kahden kourallisen verran lautasella, mutta määrän ei saa antaa hämätä, sillä syötyämme lautaset tyhjiksi olimme todellakin täynnä.

Tiistaina soitin töissä ensimmäisen puheluni. Soitin paikalliseen elokuvateatteriin, ja pyysin heiltä lisää esitteitä turistikeskukseen. Loput työpäivästä menikin menneiden vuosien asiakasmäärien kirjauksia tehdessä. Kotiin päästyäni videochattasin vanhempieni, tyttöystäväni ja kaverin kanssa. Illalla menimme Fredrikin kanssa River inn nimiseen ravintolaan syömään luultavasti isoimmat hampurilaiset mitä olen nähnyt.

Keskiviikkona töissä sain jatkaa kävijämäärien kirjauksia vuodelta 2015. Kävin myös elokuvateatterissa, nerve centerissä, hakemassa minulle luvatut esitteet. Illalla olimme Fredrikin kanssa hänen työpaikkaohjaajansa vanhempien luona syömässä. Ruoka oli hyvää ja sen tekijät todella mukavia. Ruoan jälkeen kävimme moikkaamassa hänen muita perheenjäseniä. Illalla aktiviteetit rajoittui enimmäkseen iltapalan tekoon, netflixin katseluun ja blogin kirjoitteluun.

Torstai päivä töissä oli asiakaspainotteinen. Palvelin inffoon tulevia asiakkaita eri puolilta maailmaa. Vaikka vasta puolentoista viikon jälkeen ei tietämykseni kaupungista vielä ihan turistioppaan tasolle yllä. Kuulen jatkuvasti kommentteja amerikkalaistaustaisesta murteestani, joka ei todellakaan haittaa minua, korkeintaan ihmetyttää sillä en ole koskaan vieraillut siellä päin maailmaa. Vastailin puheluihin ja selvitin asiakkaille ne asiat joita he halusivat selville.

Perjantaina jatkoin kävijämäärien kirjausta tietokoneelle, mutta sain samalla palvella asiakkaita siinä sivussa. Tuntuu kuin keskustelut tulisivat koko ajan hieman luonnollisemmiksi asiakkaidenkin kanssa, nyt kun on itse ehtinyt hiukan nähdä kaupunkia on paljon helpompi auttaa niitä, jotka eivät koskaan ole käyneet derryssä. Illalla kävimme syömässä paikallisessa pubissa Badgersissa, jossa muuten on todella hyvää ruokaa! Ruoan jälkeen ajattelimme, että käymme katsomassa muissa pubeissa millainen meno siellä on mutta joka paikka oli niin täynnä, että päädyimme lopulta takaisin Badgersiin.

Viikonloppu meni B&B:ssä oleskellessa. Lauantai illalla kävimme tekemässä pienen kävelylenkin jokea pitkin. Kävelimme Foyle bridgelle, Peace bridgen lisäksi toinen silta joka ylittää joen. Sunnuntaina oli astetta myrskyisempi sää joten pysyttelimme sisätiloissa melkein koko päivän.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti