sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Neljäs viikko: Halloweenvalmisteluja



Maanantai alkoi samalla tavalla kuin aikaisemmatkin. Lähdimme molemmat aamulla töihin, minä hiukan myöhemmin kuin Fredrik. Sain heti alkuviikosta kuulla, että tästä viikosta tulisi enimmäkseen asiakaspalvelupainotteinen. Se tarkoitti että pyörin tiskin takana asiakkaita varten, jaellen karttoja ja kokemuksia ajanvietosta Derryssä. Toinen suuri tavoite tälle viikolle on että oppisin pärjäämään puhelimessa asiakkaiden kanssa, ja syy siihen miksi se on erityisen vaikeaa on se, että paikallisen murteen ymmärtäminen aiheuttaa vieläkin ajoittain hankaluuksia, ja puhelimessa sen ymmärtäminen on vielä vaikeampaa. Puheluihin vastaaminen ja sen lopettaminen niin että molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä on jotain mitä todella mielelläni oppisin vielä täällä. Ja puhelimessa pärjääminen on tällä viikolla erityisen tärkeää sen takia, että torstaista sunnuntaihin turistibussit eivät aja normaaleja ajoja koska iltaisin on Ghostbus tour -kiertoajelut. Ne tulevat sisältämään kauhutarinoita joiden pitäisi ainakin olla todella pelottavia. Illalla ei tullut tehtyä kauheasti mitään. Ainiin yksi pieni yksityiskohta joka unohtui ja joka tulee tekemään tulevasta viikosta mielenkiintoisen on, että tällä viikolla joka päivä töissä pidetään Halloween-asua.... Ei siinä mitään niin kuin sanotaan maassa maan tavalla!

Tiistaina päivä töissä sujui hyvin asiakkaita palvellessa ja puheluihin vastatessa. Ihmiset soittelivat ja varailivat kummitus kiertoajeluihin lippuja. Työpäivä meni siinä asiakkaita palvellessa. Ilta näytti aikalailla samanlaiselta kuin muutkin, eli meni ruokaa metsästäessä.

Keskiviikkona jatkoin lippujen myyntiä puhelimen välityksellä. Huomenna olisi kummitusajeluiden niin sanottu ensi-ilta. Illalla olimme Dannyn vanhempien luona syömässä. Jälleen kerran todella hyvää ruokaa ja hyvää ruokailuseuraa! Kyselimme Dannyn perheen jäseniltä mikä olisi Halloweenin niin sanottu "place to be" ja heidän ainoat vastauksensa oli että missä tahansa Derryä, Halloween on täällä kaikkialla!

Torstaina meno töissä yltyi kun ihmiset rupesivat tosissaan varailemaan lippuja kummitusajeluihin. Puhelimet soivat ja ihmiset tulivat hakemaan lippujaan. Tänään viimeistään huomasi, että halloween on tuloillaan. Muuallakin kuin turistikeskuksessa rupesi näkymään koristeita ja mainoksia liittyen halloweeniin.

Perjantaina voisi jo sanoa että töissä oli hiukan hektistä kun ihmiset varailivat paikkojaan kummituskiertueille. Turistikeskuksella on nyt halloweenin ajan toinenkin palvelupiste, hiukan keskeisemmällä paikalla, Waterloo placella. Olimme saaneet ohjeet että puhelimitse ostetut liput noudetaan sieltä, eli sain välillä myös kävellä sinne viemään lippuja tai mitä ikinä siellä tarvittiinkaan. Iallalla kävimme Bishops gaten ravintolassa syömässä. Todella tyylikäs ravintola tänä vuonna remontoidun hotellin yhteydessä. Aavistuksen hintavampi paikka, mutta ruoka ja palvelu oli myös sen mukaista! Mukava henkilökunta ja freesi ympäristö sai todellisen ruokahalun aikaiseksi. Kotimatkalla kävelimme vähän matkaa muurien päällä, koska siellä alkoi tänään koko viikonlopun kestävä Awakening the Walls -tapahtuma joka tarkoitti että muurien päällä oli katutaiteilijoita hienoinen esityksineen. Myöhemmin kävimme vielä oluella Badgersissa.

Lauantai oli minun osaltani myös työpäivä. Minulta oli jo aikaisemmin viikolla kysytty jos voisin tulla muutamaksi tunniksi töihin, ja koska meillä ei ollut sen suurempia suunnitelmia, suostuin. Vastasin puheluihin ja otin tilauksia vastaan kummistuajeluita varten. Bussit alkavat olemaan täyteen buukattuja tässä vaiheessa, mutta vielä on jäljellä muutama lippu myytävänä. Työpäivän jälkeen Fredde tuli toimistolle sillä olin sopinut bussikiertoajelu väen kanssa, että me pääsisimme kiertämään kaupunkia. Bussi kiersi ensin keskustan aluella, ja sen jälkeen Watersiden alueella, eli joen toisella puolella.

Sunnuntaina päätimme lähteä kiertelemään kaupunkia hiukan toiselta laidalta. Kiersimme keskustan toisen laidan, koska näimme eilisellä bussikiertoajelulla, että sillä puolella kaupunkia oli myös paljon kauppoja, joita emme olleet huomanneet. No, kun me vihdoin löydettiin ne, tajuttiin että tänään on sunnuntai, eli mitkään pienemmistä kaupoista ei ole auki. Kiertelimme katuja hetken kunnes menimme Foyleside kauppakeskukseen kun se sentään oli auki. Siellä hetken kierreltyämme lähdimme kävelemään joen rantaa pitkin Quaysidea päin ja päädyimme KFC:lle syömään friteerattua kanaa. Illalla kävimme myös halloween tivolissa, joka oli laitettu pystyyn joen toiselle puolelle Ebrington Squarelle. Käytiin muutamassa laitteessa, mutta jo pelkästään ihmismassa sai pään pyörälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti