lauantai 5. marraskuuta 2016

Viides viikko: Viiemistä viedään



Ihan kuten kaikki muutkin viikot, viides ja viimeinen viikko Derryssä lähti käyntiin maanantailla. Aamulla töihin, mutta en kerinnyt olemaan turistikeskuksessa kuin hetken, sillä tänään minulla oli vuorossa asiakaspalvelu Waterloo placen festivaali toimistossa. Turistikeskuksen toinen pop-up henkinen infotoimisto oli onneksi kävelymatkan päässä joten olin siellä hetkessä. Aluksi oli hiljaista, mutta noin kahdentoista aikaan ihmiset alkoivat hakeutumaan paikalle, sillä Waterloo placella alkoi halloween-markkinat. Nelipäiväiset "Haunted harvestmarket" -markkinat olivat myös yksi halloweenin kohokohdista. Meillä kävi enimmäkseen paikallisia ihmisiä hakemassa halloween esitteitä ja aikatauluja, jotta he olisivat oikeaan aikaan oikeassa paikassa kun ohjelma lähti käyntiin. Aamupäivän ohjelmaan kuului esimerkiksi kasvomaalausta ostoskeskuksissa, satujen kertomista Guildhallissa, ja arts and crafts -toimintaa craft villagessa. Iltapäivällä meno yltyi ja enemmän ihmisiä ilmestyi paikalle. Illalla kävimme katsomassa paraatia ja ilotulituksia jokirannassa.

Tiistaina menin hiukan myöhemmin töihin, ja tällä kertaa ihan turistikeskukseen. Kausi alkaa selkeästi olla lopuillaan, koska hop-on hop-off city sightseeing -bussit ei enää kierrä, mutta onneksi kaupungin kävelykiertueita sentään järjestetään vielä. Tänään sain keskittyä enimmäkseen kävijämäärien kirjauksiin ja asiakkaiden palvelemiseen.

Keskiviikkona töissä oli jo vuorossa ensimmäisten hyvästien kun näin viimeistä kertaa joitain työntekijöitä turistikeskuksessa. Tänään kävin yhdessä toisen työharjoittelijan kanssa St. Columb's Heritage centerissä, jossa oli näyttely St. Columban elämästä. St. Columb oli munkki, jonka tarina on läheinen Derryn asukkaille, sillä hän perusti koko kaupungin. Näyttelyssä oli jopa mahdollisuus kokeilla munkkikaapua, ei ehkä ihan minun tyylinen... Näyttely oli hieno ja sen nähtyäni tunnen että tiedän kaupungin perustajasta jo hieman enemmän.

Torstaina oli vuorossa Dublin! Saimme luvan töistä pitää vapaapäivän, jotta kerkeäisimme näkemään myös Dublinin. Kello herätti 6.15, sillä bussi lähti bussiasemalta kello 7.00. Edessä oli neljän tunnin bussimatka, ja sen jälkeen älytön määrä kävelemistä. Kävimme läpi monia nähtävyyksiä päivän aikana; City Hall, Dubin Castle, Teeling Whiskey distillery ja Temple bar. Molemmat City Hall ja Dublin Castle ovat hienoja suuria rakennuksia kävelymatkan päässä keskustasta. Teeling Whiskey distillery on paikka jossa tuotetaan irlannin "pyhää vettä". Ajan rajallisuuden vuoksi emme maksaneet kiertokävelystä itse tehtaan puolelle, mutta kävelimme läpi Whiskey aiheisen ilmaisen näyttelyn. Näyttelyssä selvisi muun muuassa, että viski todellisuudessa on aikojen alussa munkkien toimesta valmistettu parfyymiksi, ja vasta myöhemmin todettu juomakelpoiseksi, ja sen takia saanut nimen "Holy water of Ireland". Temple bar taas on pieni melkein kylän tapainen alue lähellä dublinin keskustaa, joka on täynnä irlantilaisen kulttuurin pubeja. Bussimme lähti kello 18.00 takaisin Derryyn päin, ja saavuimme Derryyn klo. 22 aikaan. Jälleen hieno kokemus, jota todellakin voi suositella muille.

Perjantaina oli vuorossa viimeinen työpäivä Visit Derryssä. Palvelin muutamaa asiakasta, ja sain tehtyä loppuun projektini kävijämäärien kirjauksista. Työkaverini olivat hankkineet minulle jopa pienen lahjan, Thank you! Lahja sisälsi kortin, sydämmenmuotoisen koristeen jossa oli kuva kaikista Derryn tärkeimmistä nähtävyyksistä ja näppärä puhelinteline. Minulle oli myös haettu lähileipomosta nimeltä Doherty's home bakery Apple square -leivonnaisia, joista he tiesi minun tykkäävän. Illalla lähdimme vielä viimeisen kerran ulos katsomaan yöelämää. Kävimme ensin Jack's barissa ja sen jälkeen menimme Sugar -yökerhoon.

Lauantaina oli vuorossa pakkausta ja viimeisten tuliaisten metsästämistä. Matkalaukun painon jännääminen pysyy mielessä koko ajan, mutta toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Illalla vielä viimeinen kierros kaupungissa, muurit ja peace bridge.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti